Faculty of Medicine
Faculty of Medicine
Faculty of Medicine

 

ATTENTION: Information about Erasmus+ for medical students is provided by our faculty. Since the Erasmus+ is different for medical students, we advise our students to read this information from the faculty. Students can check the “Academic Coordinator” list from our website and get in contact with the responsible person for medical students.

  • English speaking students can click the button on top to read the information from the Faculty of Medicine.

 

TIP FAKÜLTESİ

BAU Tıp Fakültesi eğitim programının ilk üç yılı (FAZ I) ders kurulu sistemine dayalı olup, fakültenin farklı anabilim dalları tarafından, süresi önceden belirlenmiş zaman dilimlerinde, teorik ve uygulamalı dersler birbirleri ile bağlantılı olarak bütünleştirilmiş bir düzen içerisinde verilir. Her ders kurulundan sonra yazılı ve uygulamalı sınavlar ve her akademik yılın sonunda son ders kurulu sınavını takiben dönem sonu (final) sınavı yapılarak öğrencinin başarı durumu değerlendirilir.

Tıp Fakültesi 1., 2. ve 3. sınıf öğrencilerinin eğitim programı ders bazlı olmayıp kurul sistemine dayalı olduğundan bu sınıflarda ERASMUS+ programına katılımlarda eğitim programına uygunluk esas alınmalıdır.

Tıp Fakültesi 4. ve 5. sınıflarda klinik dersler mesleki uygulama grupları halinde yapılır. 4. ve 5. sınıf eğitim programında yer alan derslerin “Ulusal Çekirdek Eğitim Programı”nda (UÇEP) belirlenen müfredata uygun olması gerektiğinden bu sınıflarda ERASMUS+ programına katılımlarda eğitim programına uygunluk esas alınmalıdır.

Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencileri program uygunluğu şartı sağlandığı takdirde 12 aylık intörn doktorluk döneminin 1/3 ünü aşmamak şartıyla mesleki uygulama derslerini ERASMUS+ programı kapsamında yapabilirler.

ERASMUS+ programına uygunluk ilgili anabilim dalı görüşü alınarak Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile verilir.

Tıp Fakültesi öğrencileri mezuniyet sonrası süreçte T.C. Sağlık Bakanlığı mevzuatına tabi olduklarından ve Sağlık Bakanlığı tarafından zorunlu hizmete gönderildikleri için mezuniyet sonrası dönemde ERASMUS+ programına katılmalarına onay verilememektedir. Bununla birlikte öğrencilerin mezuniyet sonrasında Sağlık Bakanlığı’na ibraz etmesi gereken belgeler bulunmakta olup öğrencilerin intörnlük döneminden sonraki süreç kendi sorumluluklarına aittir ve kurul adına onay verilemez.